Avondwandeling in de zon

Het heeft even geduurd en nog lang niet alle obstakels zijn genomen, maar het kriebelt weer om te schrijven. Dus wees vooral niet teleurgesteld dat nog niet ieder knopje logisch is of überhaupt werkt, dat een deel Engels is en een deel Nederlands. Er wordt hard aan gewerkt, dus het moet me niet langer weerhouden om te schrijven.

Wat was er nou eigenlijk gebeurd? Nou het zit zo. Midden 2022 kreeg ik de melding van mijn provider dat zij stoppen met hun dienst voor het hosten van de website en dat deze dienst is overgenomen door een andere provider. Van de overgang zou ik niet zo heel meekrijgen, zou geen verdere gevolgen hebben. Daar had ik alle vertrouwen is, ik was immers als sinds 2016 klant. In november was dan de daadwerkelijke overdracht en je raadt het al, mijn website was totaal niet meer zoals deze voorheen was. Diverse functionaliteiten werkten niet meer, de indeling klopte niet meer, het zag eruit als een soort knip en plakwerkje. Ik was niet blij kan ik je zeggen!

Uiteraard ben ik meteen verhaal gaan halen bij mijn oude en nieuwe provider. De oude vond het uitermate vervelend, maar kon me helaas niet verder helpen dan me door te verwijzen naar de klantenservice van de nieuwe provider. De nieuwe provider vond het uitermate vervelend dat er verkeerde verwachtingen waren gekweekt, want het programma waarop zij draaien ondersteund de software van mijn website niet, helaas pindakaas. Ik zou de website opnieuw kunnen opbouwen onder hun eigen pakket, maar die is eigenlijk niet echt geschikt voor blogs. Lekker dan!

Een andere optie die ze bieden is een nieuwe website maken in WordPress. Ja joh, want dat doe je effe…..

Na een tijdje de mogelijkheden te hebben overwogen en ook de vraag ga ik hier tijd in steken, wil ik nog wel een nieuwe website, heb ik gekozen om toch wat nieuws op te zetten in WordPress. Ik kan dat…..

Nou zo eenvoudig is dat dus ook mooi niet. Maak eerst maar eens een keuze uit de honderden thema’s die worden aangeboden. Dus een beetje hulp was toch best fijn. Een vriendin van Smurf (oh ja voor wie nog niet eerder wat van mij gelezen heeft, ik gebruik koosnaampjes, Smurf is mijn oudste dochter) kan mij daarin ondersteunen. Ik kreeg nuttige tips.

Nu dat ik toch wat nieuws moest opzetten begon ik met het maken van een moodboard. Welke kleuren vind ik mooi? Welke uitstraling wil ik? Welke onderdelen wil ik in het menu? Enz. In februari heb ik op basis van mijn moodboard een keuze gemaakt uit de vele thema’s en ging enthousiast aan de slag. Dat enthousiasme brokkelde al snel af. Constante foutmeldingen bij de invoer, foto’s die niet of niet correct werden vertoond, verspringende teksten, enzovoort, enzovoort, ik raakte lichtelijk gefrustreerd en de helpdesk kon het ook niet voor me oplossen. Ook was ik steeds in de avond bezig, omdat ik overdag gewoon werk, en kon er ook niet live meegekeken worden. Dus dikke doei!

Maar, zoals ik al zei, begon het de afgelopen weken weer wat te kriebelen en ben ik er toch maar weer eens mee aan de slag gegaan. Ik heb mijn thema aangepast, omdat ik eigenlijk helemaal geen uitgebreid menu nodig heb. Helaas gaat ook het vullen van dit thema niet zonder slag of stoot. Ik heb al een waslijst aan foutmeldingen naar de klantenservice verstuurd, zij gaan ermee aan de slag. Ik hoop dat ik iig op basis van wat ik nu heb al wat kan gaan posten en zo langzaamaan een werkende website krijg.

Voor wie wil weten wat er allemaal op mijn eerdere website te lezen stond heb ik het gebundeld in “Hoe het begon”. Veel leesplezier en ik hoop dat je ook weer terugkomt om te kijken wat mij nou allemaal bezighoudt.

Haloha ik ben Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *