In Ridderkerk ligt poep op de stoep
Blog

In Ridderkerk ligt poep op de stoep

Sinds Gawa tot mijn gezin hoort ben ik veel buiten. Ondanks de vele regen, kan ik enorm genieten van onze wandelingen. Vooral ook omdat je ziet dat ze steeds beter snapt hoe je aan de riem loopt en de afstanden steeds groter worden. Nog een lange weg te gaan hoor, want alle honden die ze tegenkomt wil ze ook ontmoeten, maar zij haar niet altijd. En momenteel zit ze in haar “Kijk mij eens waaks zijn”-fase dus is het de normaalste zaak van de wereld om tegen iedereen te blaffen. Ik zou haast een bordje om willen hangen met “Sorry ze moet nog een hoop leren” erop.

Je krijgt wel een hele andere kijk op je omgeving wanneer je met een pup buiten loopt. Wat is het overal VIES!! Waar je ook kijkt, ligt er wat. Ik heb Gawa een halve whiplash getrokken om te voorkomen dat ze al die leuke kleurtjes, lekker ruikende restjes, glinsterende folietjes, wegwaaiende snoeppapiertjes en wit afstekende kauwgompjes doorslikt. En laten we het vooral niet hebben over het vuurwerk, dat vele mensen niet nodig achten op te ruimen na ervan genoten te hebben. Ikzelf voel me een halve gare Teletubbie lopend door de straten met de bah’s, uhuh’s, los, nee, foei, ieuw en vies-kreten. Gelukkig worden al deze niet op de grond horende spullen steeds minder interessant voor Gawa.

Dat zou eigenlijk moeten betekenen dat ik steeds meer van onze wandelingen moet gaan genieten, al lopend rondkijken en de omgeving in mij opnemen. Maar niets is minder waar! Want een wandeling is in een ander opzicht een ware hindernisbaan. En dan heb ik het over POEP!!

Het is niet te bevatten hoeveel poep er hier op de stoep ligt. Ik zal wel weer het braafste kindje van de klas zijn en ook mijn meiden heb ik nadrukkelijk geïnstrueerd, de poep van Gawa wordt opgeruimd. Zeker op plaatsen waar anderen er last van kunnen hebben. Nee, ook ik duik niet de bosjes in als ze daar keurig een hoopje achterlaat. Maar denk daarbij aan de stoep, het speelveldje, de straat, het fietspad, het wandelpad in het park.

Want hoe vervelend is het voor een oudere met de rollator door de poep te rollen onderweg naar jou voor jullie wekelijkse gezellige bakkie koffie een remspoor achterlatende op jullie prachtige tapijt. Of voor je zoontje/ dochtertje dat ’s middags heerlijk een balletje aan het trappen is met vrienden om daarna met z’n allen wat limonade en een koekje thuis te halen een Hans en Grietje spoor achterlatend van bruine voetstapjes en veegjes van de achterdeur naar en door de keuken. En laten we vooral zwijgen over de goed gevulde grove profielen onder de schoentjes.

Hoe hoort het eigenlijk? Ik heb dat even opgezocht om te kijken of ik me een beetje aan de regels hou. Voor mijn home Town geldt “In heel Ridderkerk geldt de opruimplicht voor hondenpoep”. Algemene regel is “Het is doorgaans verplicht om de hondenpoep binnen de bebouwde kom op te ruimen, tenzij ander aangegeven”. Nog ruimte voor verbetering zou ik zeggen.

Ach…What is the point if nobody gifs a shit?

In Ridderkerk ligt poep op de stoep
Haloha ik ben Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *